Is het ergste voor het goud achter de rug? Een positief bericht kwam van Bank of America Merrill Lynch, waar metals strateeg Michael Widmer opmerkt dat de goudprijs zich al geruime tijd in een consolidatiefase bevindt. Dat zou als een bemoedigend signaal ervaren mogen worden, als we Widmer mogen geloven.

Hij blijft er bovendien bij dat de vraag vanuit de groeimarkten groot blijft, vooral China en India blijven gretige kopers van goud en andere edelmetalen. Beide landen slorpen het aanbod momenteel op en zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Tegen die achtergrond kan de goudprijs opnieuw stijgen.

Is het ergste voor het goud achter de rug? Een positief bericht kwam van Bank of America Merrill Lynch, waar metals strateeg Michael Widmer opmerkt dat de goudprijs zich al geruime tijd in een consolidatiefase bevindt. Dat zou als een bemoedigend signaal ervaren mogen worden, als we Widmer mogen geloven. Hij blijft er bovendien bij dat de vraag vanuit de groeimarkten groot blijft, vooral China en India blijven gretige kopers van goud en andere edelmetalen. Beide landen slorpen het aanbod momenteel op en zullen dat ook in de toekomst blijven doen. Tegen die achtergrond kan de goudprijs opnieuw stijgen.