Richard Ross, Global Technical Strategist bij Auerbach Grayson, gelooft dat er ruimte is voor een verdere stijging van de goudprijs. Dat is enigszins verrassend, want Ross ging tot voor kort op basis van zijn charts uit van een verdere daling van de goudprijs.

Fundamenteel is er echter niet veel veranderd dat in het voordeel van het goud kan pleiten. Een daling in de Amerikaanse huizenverkopen kan er op wijzen dat de VS-economie minder snel dan verwacht herstelt, waardoor de FED minder snel zal gaan taperen. Alleen de verzwakking van de dollarkoers tegenover de euro pleit in het voordeel van het goud.

Richard Ross, Global Technical Strategist bij Auerbach Grayson, gelooft dat er ruimte is voor een verdere stijging van de goudprijs. Dat is enigszins verrassend, want Ross ging tot voor kort op basis van zijn charts uit van een verdere daling van de goudprijs. Fundamenteel is er echter niet veel veranderd dat in het voordeel van het goud kan pleiten. Een daling in de Amerikaanse huizenverkopen kan er op wijzen dat de VS-economie minder snel dan verwacht herstelt, waardoor de FED minder snel zal gaan taperen. Alleen de verzwakking van de dollarkoers tegenover de euro pleit in het voordeel van het goud.