De koersen van de aandelen zijn niet alleen afhankelijk van de FED. Die koopt namelijk geen aandelen op, dat doen beleggers.

Maar zou dit wel zo zijn dan is de verwachting niet dat de FED ineens ophoudt met de monetaire verruiming. Immers de doelstelling is om de Amerikaanse economie te laten groeien. En dat als gevolg hiervan de werkloosheid gaat dalen. Dat zal de FED niet plotseling gaan afbreken.

Er is in academische kringen wel een discussie aan de gang over het nut van de QE. Daarbij wordt vooral gekeken naar het Verenigd Koninkrijk. Daar lijkt het allemaal niet te werken.

Maar het lijkt zeker nog te vroeg om die conclusie te trekken in de VS. Nogmaals als het niet werkt zal de FED nog wel andere maatregelen nemen om de economie een impuls te geven.

Dat blijft uiteindelijk goed voor het beleggen in aandelen. Daarnaast zijn aandelen zeker niet te duur, wat vooral gebaseerd op de koerswinst verhouding. Maar ook op basis van dividendrendement, die is met 2,5% nog altijd aantrekkelijk.

De koersen van de aandelen zijn niet alleen afhankelijk van de FED. Die koopt namelijk geen aandelen op, dat doen beleggers. Maar zou dit wel zo zijn dan is de verwachting niet dat de FED ineens ophoudt met de monetaire verruiming. Immers de doelstelling is om de Amerikaanse economie te laten groeien. En dat als gevolg hiervan de werkloosheid gaat dalen. Dat zal de FED niet plotseling gaan afbreken. Er is in academische kringen wel een discussie aan de gang over het nut van de QE. Daarbij wordt vooral gekeken naar het Verenigd Koninkrijk. Daar lijkt het allemaal niet te werken. Maar het lijkt zeker nog te vroeg om die conclusie te trekken in de VS. Nogmaals als het niet werkt zal de FED nog wel andere maatregelen nemen om de economie een impuls te geven. Dat blijft uiteindelijk goed voor het beleggen in aandelen. Daarnaast zijn aandelen zeker niet te duur, wat vooral gebaseerd op de koerswinst verhouding. Maar ook op basis van dividendrendement, die is met 2,5% nog altijd aantrekkelijk.