Yoni Jacobs, chief investment strategist bij aandelenfonds Chart Prophet Capital, wijst er op dat de vorige berenmarkt bij het goud maar liefst 19 jaar heeft geduurd. De nieuwe berenmarkt is volgens hem nog maar pas begonnen en kan nog heel ver reiken.

Jacobs ziet de goudprijs slechts uitbodemen in een range van 500 tot 700 dollar. Technisch gesproken ligt er tot dan weinig technische steun, zelfs de kaap van 1000 dollar kan in een wip en zucht doorbroken worden. Jacobs situeert de vorige baisse-fase bij het goud in de periode 1980-1999.

Yoni Jacobs, chief investment strategist bij aandelenfonds Chart Prophet Capital, wijst er op dat de vorige berenmarkt bij het goud maar liefst 19 jaar heeft geduurd. De nieuwe berenmarkt is volgens hem nog maar pas begonnen en kan nog heel ver reiken. Jacobs ziet de goudprijs slechts uitbodemen in een range van 500 tot 700 dollar. Technisch gesproken ligt er tot dan weinig technische steun, zelfs de kaap van 1000 dollar kan in een wip en zucht doorbroken worden. Jacobs situeert de vorige baisse-fase bij het goud in de periode 1980-1999.