Derhalve als de obligatiemarkt onderuit gaat moet men aandelen hebben. Dat lijkt totaal niet te gebeuren. Integendeel de obligatiekoersen lijken de opgaande trend weer te pakken te hebben na de dip begin februari.

Er kan dan ook geen andere verklaring zijn voor de positieve stemming op vele aandelenmarkten dan dat het cashgeld wordt aangewend om aandelen te kopen. Dat is interessant.

Immers wie gelooft in de great rotation moet volgens Steentjes rekening houden met het omgekeerde effect in tijden van onrust. Dat betekent forse bewegingen in aandelen en obligaties.

Maar als cash wordt belegd is dat vaak voor een wat langere periode.

Immers degene die besluit aandelen te gaan kopen doet dat niet om de volgende dag te verkopen. Op basis hiervan lijkt het kopen van aandelen ook op dit moment niet onverstandig.

Derhalve als de obligatiemarkt onderuit gaat moet men aandelen hebben. Dat lijkt totaal niet te gebeuren. Integendeel de obligatiekoersen lijken de opgaande trend weer te pakken te hebben na de dip begin februari. Er kan dan ook geen andere verklaring zijn voor de positieve stemming op vele aandelenmarkten dan dat het cashgeld wordt aangewend om aandelen te kopen. Dat is interessant. Immers wie gelooft in de great rotation moet volgens Steentjes rekening houden met het omgekeerde effect in tijden van onrust. Dat betekent forse bewegingen in aandelen en obligaties. Maar als cash wordt belegd is dat vaak voor een wat langere periode. Immers degene die besluit aandelen te gaan kopen doet dat niet om de volgende dag te verkopen. Op basis hiervan lijkt het kopen van aandelen ook op dit moment niet onverstandig.