Volgens Nicholas Spiro, de topman van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat hieruit blijkt dat het herstel in de eurozone weinig of niets voorstelt. De kans is groot dat de eurozone opnieuw in een recessie zal verzeilen, na een prille opleving volgende op een periode van 18 maanden van negatieve groei.

Vooral de zwakke groei in Frankrijk blijft een ernstig probleem, maar ook het feit dat Duitsland hoofdzakelijk groeit vanwege de binnenlandse vraag doet de wenkbrauwen fronsen. Wanneer de Europese economie terug in een recessie beland, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de rest van de wereld.

Volgens Nicholas Spiro, de topman van Spiro Sovereign Strategy, is van mening dat hieruit blijkt dat het herstel in de eurozone weinig of niets voorstelt. De kans is groot dat de eurozone opnieuw in een recessie zal verzeilen, na een prille opleving volgende op een periode van 18 maanden van negatieve groei. Vooral de zwakke groei in Frankrijk blijft een ernstig probleem, maar ook het feit dat Duitsland hoofdzakelijk groeit vanwege de binnenlandse vraag doet de wenkbrauwen fronsen. Wanneer de Europese economie terug in een recessie beland, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de rest van de wereld.