Ten onrechte, want daar zijn net een aantal onderhuidse trends bezig die mogelijk nog een stuk belangrijker zijn.

De lange rente kruipt zowel in de VS als Europa gestaag hoger. Fundamenteel is dit geen verrassing omdat de rente alleen maar op deze historische lage niveaus staat omwille van de acties van de centrale banken (extreem lage intrestvoeten+ QE).

Dus als de zaak normaliseert of als de Fed er nog maar begint over te praten kan het nog geleidelijk aan hoger. We zouden volgens Gijsels wel eens aan het einde van de lange termijn stierenmarkt in de obligatiemarkt kunnen staan die al in 1982 begon.

Ten onrechte, want daar zijn net een aantal onderhuidse trends bezig die mogelijk nog een stuk belangrijker zijn. De lange rente kruipt zowel in de VS als Europa gestaag hoger. Fundamenteel is dit geen verrassing omdat de rente alleen maar op deze historische lage niveaus staat omwille van de acties van de centrale banken (extreem lage intrestvoeten+ QE). Dus als de zaak normaliseert of als de Fed er nog maar begint over te praten kan het nog geleidelijk aan hoger. We zouden volgens Gijsels wel eens aan het einde van de lange termijn stierenmarkt in de obligatiemarkt kunnen staan die al in 1982 begon.