Maar het aankondigen van nog meer sancties tegen Rusland zou zich wel eens als een boomerang tegen de Verenigde Staten kunnen keren. Rusland overweegt namelijk de creatie van een eigen betalingssysteem om de afhankelijkheid van het westen te reduceren?

Is dit het begin van het einde voor de dollar? Het zou best wel eens kunnen, want Rusland kan de steun krijgen van China en India. De Russische president Wladimir Poetin heeft al betalingen met Visa en MasterCard stopgezet en daarmee kan een evolutie opgestart zijn die erg vervelend kan uitdraaien voor Washington.

Maar het aankondigen van nog meer sancties tegen Rusland zou zich wel eens als een boomerang tegen de Verenigde Staten kunnen keren. Rusland overweegt namelijk de creatie van een eigen betalingssysteem om de afhankelijkheid van het westen te reduceren? Is dit het begin van het einde voor de dollar? Het zou best wel eens kunnen, want Rusland kan de steun krijgen van China en India. De Russische president Wladimir Poetin heeft al betalingen met Visa en MasterCard stopgezet en daarmee kan een evolutie opgestart zijn die erg vervelend kan uitdraaien voor Washington.