Volgens de analisten van de bank kan de koers van de Zwitserse frank tegen het midden van volgend jaar met ongeveer 10% corrigeren ten opzichte van de euro. Als belangrijkste reden wordt verwezen naar het feit dat de rust in de eurozone alsmaar meer terugkeert.

Société Générale merkt op dat de Zwitserse frank zijn aantrekkingskracht heeft verloren, waardoor de koers automatisch onder druk kan komen te staan. Toch houdt de Franse bank een slag om de arm: wanneer de Europese schuldencrisis weer opflakkert, kan er snel opnieuw een rush richting Zwitserse frank ontstaan.

Volgens de analisten van de bank kan de koers van de Zwitserse frank tegen het midden van volgend jaar met ongeveer 10% corrigeren ten opzichte van de euro. Als belangrijkste reden wordt verwezen naar het feit dat de rust in de eurozone alsmaar meer terugkeert. Société Générale merkt op dat de Zwitserse frank zijn aantrekkingskracht heeft verloren, waardoor de koers automatisch onder druk kan komen te staan. Toch houdt de Franse bank een slag om de arm: wanneer de Europese schuldencrisis weer opflakkert, kan er snel opnieuw een rush richting Zwitserse frank ontstaan.