Het is volgens professor Stefan Duchateau nog altijd niet duidelijk waarom de internetbubbel precies in 2000 moest uiteenspatten. Vanzelfsprekend waren de koerswaarderingen in 2000 erg hoog en waren heel wat compleet waardeloze bedrijven meegesurft op deze gigantische golf.

Waarschijnlijk is de aanleiding te zoeken geweest in de optieplannen die werden toegekend en die grotendeels rond de zelfde periode afliepen en vandaar een verkoopsgolf veroorzaakten. Maar belangrijker is waarschijnlijk dat de internetindex nu op zelfde niveau staat als in 2000, terwijl men nu bezwaarlijk nog kan bewezen dat bedrijven als Google, E-bay, Amazon enz...geen waardevol bedrijfsmodel zouden hebben.

Dit maar ter illustratie dat het begrip "zeepbel" erg gemakkelijk in de mond genomen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het is volgens professor Stefan Duchateau nog altijd niet duidelijk waarom de internetbubbel precies in 2000 moest uiteenspatten. Vanzelfsprekend waren de koerswaarderingen in 2000 erg hoog en waren heel wat compleet waardeloze bedrijven meegesurft op deze gigantische golf. Waarschijnlijk is de aanleiding te zoeken geweest in de optieplannen die werden toegekend en die grotendeels rond de zelfde periode afliepen en vandaar een verkoopsgolf veroorzaakten. Maar belangrijker is waarschijnlijk dat de internetindex nu op zelfde niveau staat als in 2000, terwijl men nu bezwaarlijk nog kan bewezen dat bedrijven als Google, E-bay, Amazon enz...geen waardevol bedrijfsmodel zouden hebben. Dit maar ter illustratie dat het begrip "zeepbel" erg gemakkelijk in de mond genomen. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.