Het gevolg is dat er een kloof is ontstaan tussen de performance van de beurs op Wall Street en die van hoogrenderende obligaties. Bank of America Merrill Lynch waarschuwt dat ofwel de hoogrenderende obligaties opnieuw moeten in koers stijgen, ofwel zullen de beurskoersen moeten dalen.

Is de zeepbel stilaan aan het imploderen? Volgens de analisten van de bank zou dat wel eens het geval kunnen zijn. Vorige week zagen we de grootste outflow in meer dan een jaar bij de hoogrenderende obligaties. Wanneer de rente zou beginnen te stijgen, kan er een bloedbad op de obligatiemarkten plaatsvinden. Dat drama zal zich vervolgens ook op de beurzen en op de andere segmenten van de financiële markten voltrekken.

Het gevolg is dat er een kloof is ontstaan tussen de performance van de beurs op Wall Street en die van hoogrenderende obligaties. Bank of America Merrill Lynch waarschuwt dat ofwel de hoogrenderende obligaties opnieuw moeten in koers stijgen, ofwel zullen de beurskoersen moeten dalen. Is de zeepbel stilaan aan het imploderen? Volgens de analisten van de bank zou dat wel eens het geval kunnen zijn. Vorige week zagen we de grootste outflow in meer dan een jaar bij de hoogrenderende obligaties. Wanneer de rente zou beginnen te stijgen, kan er een bloedbad op de obligatiemarkten plaatsvinden. Dat drama zal zich vervolgens ook op de beurzen en op de andere segmenten van de financiële markten voltrekken.