Het conflict heeft tevens tot gevolg dat het consumentenvertrouwen in de eurozone een flinke knauw heeft gekregen, wat op termijn de economische opleving kan afremmen. De beleggers zijn dus op zoek naar veiligheid en zoeken die wel op een heel vreemde plaats.

In het verleden waren Duitse staatsobligaties steevast de plaats waar de beleggers naar toe vluchtten wanneer het ergens fout dreigde af te lopen. Ditmaal wordt echter de steven gewend richting Italiaanse, Spaanse en Portugese staatsobligaties en dat is een gegeven dat wel zeer merkwaardig kan worden genoemd.

Het conflict heeft tevens tot gevolg dat het consumentenvertrouwen in de eurozone een flinke knauw heeft gekregen, wat op termijn de economische opleving kan afremmen. De beleggers zijn dus op zoek naar veiligheid en zoeken die wel op een heel vreemde plaats. In het verleden waren Duitse staatsobligaties steevast de plaats waar de beleggers naar toe vluchtten wanneer het ergens fout dreigde af te lopen. Ditmaal wordt echter de steven gewend richting Italiaanse, Spaanse en Portugese staatsobligaties en dat is een gegeven dat wel zeer merkwaardig kan worden genoemd.