Shiller maakt zich met name zorgen over het feit dat de wereldeconomie aan het verzwakken is op een moment er gevaar op een recessie aanwezig is. Het gevaar op een recessie is overigens altijd aanwezig, maar het stijgt naarmate het langer geleden is dat er nog een recessie is geweest.

Het huidige economisch herstel in de Verenigde Staten is al vier jaar oud en normaal bevinden we ons nu aan het einde van een economische cyclus. Er zijn bovendien een aantal factoren in het spel die de economie vrij snel weer in een recessie kunnen duwen, zoals bijvoorbeeld de shutdown.

Shiller maakt zich met name zorgen over het feit dat de wereldeconomie aan het verzwakken is op een moment er gevaar op een recessie aanwezig is. Het gevaar op een recessie is overigens altijd aanwezig, maar het stijgt naarmate het langer geleden is dat er nog een recessie is geweest. Het huidige economisch herstel in de Verenigde Staten is al vier jaar oud en normaal bevinden we ons nu aan het einde van een economische cyclus. Er zijn bovendien een aantal factoren in het spel die de economie vrij snel weer in een recessie kunnen duwen, zoals bijvoorbeeld de shutdown.