Beijing verhoogde de reserveverplichtingen voor de banken en trok de rente op om de vastgoedmarkt te doen kalmeren. Daarmee werd geprobeerd om een oververhitting van die vastgoedmarkt te verhinderen, iets wat achteraf bekeken een moeilijke evenwichtsoefening bleek te zijn.

Aandelen zijn goedkoop gewaardeerd

Saharat Chudsuwan, chief investment officer in Bangko bij Tisco Asset Management Co., is van mening dat de beleggers een unieke kans krijgen om goedkoop Chinese aandelen te kopen. De regering zal namelijk maatregelen nemen om een harde landing voor de Chinese economie te voorkomen.

De aandelen die zijn opgenomen in de Shanghai Composite noteren momenteel aan een gemiddelde koers-winstverhouding van minder dan 10, zodat er alleszins van koopjes kan worden gesproken. De Shanghai Composite noteert bijvoorbeeld aan een discount van circa 30% ten opzichte van de Standard & Poor's 500 Index.

Op de Amerikaanse beurzen bedraagt de gemiddelde koers-winstverhouding momenteel ongeveer 13,50, aldus nog Chudsuwan. Hij gelooft overigens niet dat de koersen in Shanghai nog veel verder gaan dalen, zodat het instapmoment lijkt te zijn aangebroken.

Beijing verhoogde de reserveverplichtingen voor de banken en trok de rente op om de vastgoedmarkt te doen kalmeren. Daarmee werd geprobeerd om een oververhitting van die vastgoedmarkt te verhinderen, iets wat achteraf bekeken een moeilijke evenwichtsoefening bleek te zijn. Aandelen zijn goedkoop gewaardeerdSaharat Chudsuwan, chief investment officer in Bangko bij Tisco Asset Management Co., is van mening dat de beleggers een unieke kans krijgen om goedkoop Chinese aandelen te kopen. De regering zal namelijk maatregelen nemen om een harde landing voor de Chinese economie te voorkomen. De aandelen die zijn opgenomen in de Shanghai Composite noteren momenteel aan een gemiddelde koers-winstverhouding van minder dan 10, zodat er alleszins van koopjes kan worden gesproken. De Shanghai Composite noteert bijvoorbeeld aan een discount van circa 30% ten opzichte van de Standard & Poor's 500 Index. Op de Amerikaanse beurzen bedraagt de gemiddelde koers-winstverhouding momenteel ongeveer 13,50, aldus nog Chudsuwan. Hij gelooft overigens niet dat de koersen in Shanghai nog veel verder gaan dalen, zodat het instapmoment lijkt te zijn aangebroken.