In februari werd alleen in exchange-traded producten 106,20 ton goud verkocht, voor een totale waarde van 5,40 miljard dollar. Sinds de creatie van ETF's in 2003 werd volgens de data verzameld door Bloomberg nooit zo'n grote hoeveelheid goud verkocht.

Zowel Credit Suisse als Barclays hebben al laten weten dat de goudrally dit jaar ten einde zal lopen, rally die 12 jaar heeft geduurd.

Miljardair George Soros verlaagde zijn participatie in de grootste EFF vorig kwartaal met 55%, wat aangeeft dat ook Soros niet meer gelooft in het goud.

In februari werd alleen in exchange-traded producten 106,20 ton goud verkocht, voor een totale waarde van 5,40 miljard dollar. Sinds de creatie van ETF's in 2003 werd volgens de data verzameld door Bloomberg nooit zo'n grote hoeveelheid goud verkocht. Zowel Credit Suisse als Barclays hebben al laten weten dat de goudrally dit jaar ten einde zal lopen, rally die 12 jaar heeft geduurd. Miljardair George Soros verlaagde zijn participatie in de grootste EFF vorig kwartaal met 55%, wat aangeeft dat ook Soros niet meer gelooft in het goud.