Het fysiek aanbod aan goud wordt anderzijds volledig opgeslokt door de Aziatische kopers. De volgende dominokaart die kan opvallen, is dat de goudmijnaandelen de productie in versneld tempo zullen afbouwen. Dit zou echter de perfecte storm voor het goud kunnen betekenen.

Op een bepaald moment zal het aanbod de vraag bijlange niet meer kunnen bijbenen, met als gevolg dat er een plotse trendommekeer zal plaatsvinden. Het gevolg daarvan zou kunnen zijn dat de goudprijs letterlijk door het plafond vliegt, waarbij een compleet nieuwe hausse-fase zou kunnen beginnen.

Het fysiek aanbod aan goud wordt anderzijds volledig opgeslokt door de Aziatische kopers. De volgende dominokaart die kan opvallen, is dat de goudmijnaandelen de productie in versneld tempo zullen afbouwen. Dit zou echter de perfecte storm voor het goud kunnen betekenen. Op een bepaald moment zal het aanbod de vraag bijlange niet meer kunnen bijbenen, met als gevolg dat er een plotse trendommekeer zal plaatsvinden. Het gevolg daarvan zou kunnen zijn dat de goudprijs letterlijk door het plafond vliegt, waarbij een compleet nieuwe hausse-fase zou kunnen beginnen.