Voorzitter Ben Bernanke heeft met dubbele tong gesproken wat betreft het terugschroeven van de politiek van monetaire verruiming betreft.

Hij handhaafde enerzijds QE3, maar liet anderzijds uitschijnen dat de FED wel eens vroeger dan verwacht aan een strategische terugtocht zou kunnen denken.

Het vermoeden daaromtrent volstond om de beleggers uit aandelen en obligaties doen stappen. Het zal nu in grote mate van Bernanke en de andere FED-leden afhangen of zij het vertrouwen van de beleggers kunnen herwinnen. De komende weken kunnen daaromtrent erg belangrijk worden.

Voorzitter Ben Bernanke heeft met dubbele tong gesproken wat betreft het terugschroeven van de politiek van monetaire verruiming betreft. Hij handhaafde enerzijds QE3, maar liet anderzijds uitschijnen dat de FED wel eens vroeger dan verwacht aan een strategische terugtocht zou kunnen denken. Het vermoeden daaromtrent volstond om de beleggers uit aandelen en obligaties doen stappen. Het zal nu in grote mate van Bernanke en de andere FED-leden afhangen of zij het vertrouwen van de beleggers kunnen herwinnen. De komende weken kunnen daaromtrent erg belangrijk worden.