Is de lange lijdensweg van de beleggingsfondsen in goud achter de rug? Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. Voorwaarde is alleszins dat er opnieuw geld naar de goudfondsen zal moeten vloeien. Op jaarbasis is er al meer dan 4 miljard dollar uit deze ETF's gevloeid.

Voorlopig lijkt er geen enkele katalysator te zijn die de beleggers weer richting goud kan leiden. Er is veelgesproken over de inflatiegolf die voor de deur zou staan, maar tot dusver valt daar weinig of niets van te merken.

Pas bij de eerste inflatiesignalen mag volgens heel wat analisten een fundamenteel herstel van de goudprijs worden verwacht.

Is de lange lijdensweg van de beleggingsfondsen in goud achter de rug? Het antwoord op deze vraag is moeilijk te geven. Voorwaarde is alleszins dat er opnieuw geld naar de goudfondsen zal moeten vloeien. Op jaarbasis is er al meer dan 4 miljard dollar uit deze ETF's gevloeid. Voorlopig lijkt er geen enkele katalysator te zijn die de beleggers weer richting goud kan leiden. Er is veelgesproken over de inflatiegolf die voor de deur zou staan, maar tot dusver valt daar weinig of niets van te merken. Pas bij de eerste inflatiesignalen mag volgens heel wat analisten een fundamenteel herstel van de goudprijs worden verwacht.