De beweging gebeurde bovendien in de grootst mogelijke wanorde. Tyler Durden van Zero Hedge maakt zich zorgen over de evoluties op de goudmarkt.

Is de instorting van de goudprijs de voorbode van iets veel ergers?, zo vraagt Durden zich af. In juli 2008 daalde de goudprijs met meer dan 20%, waarna enkele maanden de Lehman-crisis het definitieve startschot van de financiële crisis gaf. De rest van het verhaal is bekend.

In september daalde de goudprijs eveneens met 20% over een korte periode, waarna de Europese schuldencrisis in volle hevigheid losbarstte. Nu is het goud in nog sneller tempo onderuit gegaan, wat bij Durden bange vermoedens oproept over iets wat mogelijk op komst zal zijn.

De beweging gebeurde bovendien in de grootst mogelijke wanorde. Tyler Durden van Zero Hedge maakt zich zorgen over de evoluties op de goudmarkt. Is de instorting van de goudprijs de voorbode van iets veel ergers?, zo vraagt Durden zich af. In juli 2008 daalde de goudprijs met meer dan 20%, waarna enkele maanden de Lehman-crisis het definitieve startschot van de financiële crisis gaf. De rest van het verhaal is bekend. In september daalde de goudprijs eveneens met 20% over een korte periode, waarna de Europese schuldencrisis in volle hevigheid losbarstte. Nu is het goud in nog sneller tempo onderuit gegaan, wat bij Durden bange vermoedens oproept over iets wat mogelijk op komst zal zijn.