De beleggers ontvluchtten de dalende obligatiekoersen om opnieuw een toevlucht te zoeken bij aandelen, waarbij op de eerste plaats wordt gekeken naar aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Maar hoe krachtig is de aan de gang zijnde overstap van obligaties naar aandelen?

Niet zo krachtig als we Tyler Durden van Zerohedge mogen geloven. In internationale aandelenfondsen is er nog wat influx, maar in Amerikaanse aandelenfondsen is die influx bijna stilgevallen. Volgens de monitor van Goldman Sachs is er zelfs opnieuw sprake van inflow bij obligatiefondsen.

De beleggers ontvluchtten de dalende obligatiekoersen om opnieuw een toevlucht te zoeken bij aandelen, waarbij op de eerste plaats wordt gekeken naar aandelen met een aantrekkelijk dividendrendement. Maar hoe krachtig is de aan de gang zijnde overstap van obligaties naar aandelen? Niet zo krachtig als we Tyler Durden van Zerohedge mogen geloven. In internationale aandelenfondsen is er nog wat influx, maar in Amerikaanse aandelenfondsen is die influx bijna stilgevallen. Volgens de monitor van Goldman Sachs is er zelfs opnieuw sprake van inflow bij obligatiefondsen.