De Bank of Japan bakt het relatief gezien nog bruiner, ook in Japan heeft de centrale bank de obligatiemarkt volledig naar haar hand gezet. De Bank of Japan is dominerend aanwezig op deze markt, in zoverre dat de kleine belegger niet meer aan zijn trekken komt.

Is ook de Europese obligatiemarkt ten dode opgeschreven? Er zijn sterke signalen die er op kunnen wijzen dat dit inderdaad het geval zou kunnen zijn. De verhandelde volumes in Griekse obligaties zijn al tot ongeveer nul teruggevallen, ook in Spaanse en Italiaanse obligaties is de handel duidelijk teruggevallen. Deze evolutie zou ook een verlengstuk kunnen krijgen in de rest van Europa.

De Bank of Japan bakt het relatief gezien nog bruiner, ook in Japan heeft de centrale bank de obligatiemarkt volledig naar haar hand gezet. De Bank of Japan is dominerend aanwezig op deze markt, in zoverre dat de kleine belegger niet meer aan zijn trekken komt. Is ook de Europese obligatiemarkt ten dode opgeschreven? Er zijn sterke signalen die er op kunnen wijzen dat dit inderdaad het geval zou kunnen zijn. De verhandelde volumes in Griekse obligaties zijn al tot ongeveer nul teruggevallen, ook in Spaanse en Italiaanse obligaties is de handel duidelijk teruggevallen. Deze evolutie zou ook een verlengstuk kunnen krijgen in de rest van Europa.