Maar ook de plotse daling van de langetermijnrente in de VS ingevolge de massale aankoop van VS-obligaties door de beleggers die hun geld uit de groeilanden hadden teruggetrokken, ondersteunde de euro.

Het rentevoordeel van de USD tegenover de EUR kromp. De voorzichtige verklaringen van de FED omtrent de nog te hoge werkloosheid, en dus impliciet de noodzaak om de afbouw van de liquiditeiten geenszins te versnellen, temperde de verwachtingen rond een verdere snelle opmars van de langetermijnrente.

Maar ook de plotse daling van de langetermijnrente in de VS ingevolge de massale aankoop van VS-obligaties door de beleggers die hun geld uit de groeilanden hadden teruggetrokken, ondersteunde de euro. Het rentevoordeel van de USD tegenover de EUR kromp. De voorzichtige verklaringen van de FED omtrent de nog te hoge werkloosheid, en dus impliciet de noodzaak om de afbouw van de liquiditeiten geenszins te versnellen, temperde de verwachtingen rond een verdere snelle opmars van de langetermijnrente.