Verschillende factoren brengen mee dat de crisis opnieuw in volle hevigheid kan oplaaien. Huisgezinnen hebben maar beperkte toegang tot hun bankdeposito's, iets wat onvermijdelijk op het consumentengedrag zal wegen. Daarentegen zal er meer gespaard worden.

De bedrijven zullen noodgedwongen hun investeringen reduceren en het binnenlands kapitaal zal blijven zoeken naar wegen om naar het buitenland te verhuizen. Bij gebrek aan groeimogelijkheden zullen heel wat bedrijven overwegen om de deuren te sluiten of te verhuizen.

Verschillende factoren brengen mee dat de crisis opnieuw in volle hevigheid kan oplaaien. Huisgezinnen hebben maar beperkte toegang tot hun bankdeposito's, iets wat onvermijdelijk op het consumentengedrag zal wegen. Daarentegen zal er meer gespaard worden. De bedrijven zullen noodgedwongen hun investeringen reduceren en het binnenlands kapitaal zal blijven zoeken naar wegen om naar het buitenland te verhuizen. Bij gebrek aan groeimogelijkheden zullen heel wat bedrijven overwegen om de deuren te sluiten of te verhuizen.