In de afgelopen maanden was Apple de gangmaker van deze index. Wanneer de koers van Apple steeg, steeg de Nasdaq 100 en wanneer de koers van Apple daalde, daalde de koers van de Nasdaq 100. Apple weegt voor 18% in deze index, zodat enige vorm van correlatie dus niet vreemd was.

De kleinere versie van de iPad

Vorige week profiteerde de koers van Apple van het nieuws dat later dit jaar een kleinere versie van de iPad zou brengen. Daardoor steeg de koers van Apple voor het eerst sinds april weer door de kaap van 600 dollar. De jaarpiek op 644 dollar blijft voorlopig echter buiten bereik.

Het was van de week van 23 januari geleden dat de correlatie tussen Apple en de Nasdaq 100 werd doorbroken. Die week steeg de koers van het aandeel met meer dan 7%, terwijl de Nasdaq met een verlies van meer dan 1% afsloot. In de loop van de jaren is het gewicht van Apple op de index alleen maar toegenomen.

In de afgelopen maanden was Apple de gangmaker van deze index. Wanneer de koers van Apple steeg, steeg de Nasdaq 100 en wanneer de koers van Apple daalde, daalde de koers van de Nasdaq 100. Apple weegt voor 18% in deze index, zodat enige vorm van correlatie dus niet vreemd was. De kleinere versie van de iPad Vorige week profiteerde de koers van Apple van het nieuws dat later dit jaar een kleinere versie van de iPad zou brengen. Daardoor steeg de koers van Apple voor het eerst sinds april weer door de kaap van 600 dollar. De jaarpiek op 644 dollar blijft voorlopig echter buiten bereik. Het was van de week van 23 januari geleden dat de correlatie tussen Apple en de Nasdaq 100 werd doorbroken. Die week steeg de koers van het aandeel met meer dan 7%, terwijl de Nasdaq met een verlies van meer dan 1% afsloot. In de loop van de jaren is het gewicht van Apple op de index alleen maar toegenomen.