Zet die koersval zich door, dan zal de Amerikaanse overheid gedwongen worden om tegenmaatregelen te treffen. Het Economic Policy Institute, een in Washington gevestigde think tank, denkt de oplossing te hebben gevonden in de vorm van een koersval van de dollar. De greenback zou dus op zijn beurt lager gezet worden.

Is de Amerikaanse dollar inderdaad zwaar overgewaardeerd? Volgens het Economic Policy Institute is dat inderdaad het geval, een depreciatie van de dollar zou het deficiet op de handelsbalans met 500 miljard dollar per jaar doen dalen vanaf 2015. Bovendien zou de concurrentiepositie van de Amerikaanse bedrijven aanzienlijk verbeteren.

Zet die koersval zich door, dan zal de Amerikaanse overheid gedwongen worden om tegenmaatregelen te treffen. Het Economic Policy Institute, een in Washington gevestigde think tank, denkt de oplossing te hebben gevonden in de vorm van een koersval van de dollar. De greenback zou dus op zijn beurt lager gezet worden. Is de Amerikaanse dollar inderdaad zwaar overgewaardeerd? Volgens het Economic Policy Institute is dat inderdaad het geval, een depreciatie van de dollar zou het deficiet op de handelsbalans met 500 miljard dollar per jaar doen dalen vanaf 2015. Bovendien zou de concurrentiepositie van de Amerikaanse bedrijven aanzienlijk verbeteren.