Het uiteindelijk bedrag dat kan worden opgehaald, zal uiteindelijk ver uit de buurt van het objectief blijven. Is Cyprus een citroen die al eerder werd uitgeperst?, zo luidt de vraag die moet worden gesteld. Maar voor de troika is en blijft het eiland een belangrijke test case.

De Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds doen nu ervaring op die van pas komen wanneer ze een ander Europees land in moeilijkheden willen aanpakken.

Het staat namelijk vast dat er nog meer landen in de knoei zullen raken. De dreiging van een bankenbelasting zal uiteindelijk ganse fortuinen aanzetten om Europa te verlaten.

Het uiteindelijk bedrag dat kan worden opgehaald, zal uiteindelijk ver uit de buurt van het objectief blijven. Is Cyprus een citroen die al eerder werd uitgeperst?, zo luidt de vraag die moet worden gesteld. Maar voor de troika is en blijft het eiland een belangrijke test case. De Europese Centrale Bank, de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds doen nu ervaring op die van pas komen wanneer ze een ander Europees land in moeilijkheden willen aanpakken. Het staat namelijk vast dat er nog meer landen in de knoei zullen raken. De dreiging van een bankenbelasting zal uiteindelijk ganse fortuinen aanzetten om Europa te verlaten.