Tot voor kort hield die markt echter goed stand. Whitney hield echter vol en bleef herhalen dat er stront aan de knikker was. Ze leek recent in die mening te worden bevestigd door het bankroet van drie middelgrote steden en door problemen met andere overheden.

Voorzichtigheid blijft geboden.

Van een crisis van de omvang zoals Whitney die had voorspeld is voorlopig geen sprake, maar waakzaamheid blijft niettemin geboden. Alexandra Lebenthal, president en CEO van vastgoedbelegger Lebenthal & Co in New York, wil het probleem niet overschatten.

Er gaan ongetwijfeld nog overheden, zowel steden als counties failliet gaan, maar niet op de schaal die Whitney heeft voorspeld. Wie wil beleggen in papier van Amerikaanse lokale overheden, moet daarom zeer selectief te werk gaan en alleen kiezen voor de beste kwaliteit.

Tot voor kort hield die markt echter goed stand. Whitney hield echter vol en bleef herhalen dat er stront aan de knikker was. Ze leek recent in die mening te worden bevestigd door het bankroet van drie middelgrote steden en door problemen met andere overheden. Voorzichtigheid blijft geboden. Van een crisis van de omvang zoals Whitney die had voorspeld is voorlopig geen sprake, maar waakzaamheid blijft niettemin geboden. Alexandra Lebenthal, president en CEO van vastgoedbelegger Lebenthal & Co in New York, wil het probleem niet overschatten. Er gaan ongetwijfeld nog overheden, zowel steden als counties failliet gaan, maar niet op de schaal die Whitney heeft voorspeld. Wie wil beleggen in papier van Amerikaanse lokale overheden, moet daarom zeer selectief te werk gaan en alleen kiezen voor de beste kwaliteit.