De file was bijna 100 kilometer lang en het duurde bijna 11 dagen vooraleer ze opgelost was. De vraag luidt uiteraard of dergelijke files betekenen dat de Chinese economie een toontje lager moet gaan zingen.

Bij Rio Tinto heeft Chief Executive Officer Tom Albanese de file niet meegemaakt, maar hij is toch van mening dat de Chinese economische groei hoe dan ook moet gaan stilvallen.

Hij verwacht dat de BBP-groei nog dit jaar gaat terugvallen tot 6%, ook al streeft de Chinese regering naar het handhaven van een groeitempo van 8% op jaarbasis.

Andere factoren - we denken daarbij aan een stijgende inflatie, aan hogere loonkosten en aan zeepbellen in bepaalde activaklassen - wijzen eveneens in de richting van een groeivertraging, misschien niet op korte maar dan wel toch op langere termijn.

De file was bijna 100 kilometer lang en het duurde bijna 11 dagen vooraleer ze opgelost was. De vraag luidt uiteraard of dergelijke files betekenen dat de Chinese economie een toontje lager moet gaan zingen. Bij Rio Tinto heeft Chief Executive Officer Tom Albanese de file niet meegemaakt, maar hij is toch van mening dat de Chinese economische groei hoe dan ook moet gaan stilvallen. Hij verwacht dat de BBP-groei nog dit jaar gaat terugvallen tot 6%, ook al streeft de Chinese regering naar het handhaven van een groeitempo van 8% op jaarbasis. Andere factoren - we denken daarbij aan een stijgende inflatie, aan hogere loonkosten en aan zeepbellen in bepaalde activaklassen - wijzen eveneens in de richting van een groeivertraging, misschien niet op korte maar dan wel toch op langere termijn.