De opkomende economieën groeien volgens Carmignac ook minder snel, maar niet alleen vanwege de vertraging van de Westerse economieën, want deze groeivertraging is mede, en doelbewust, ingezet om de prijzen te stabiliseren.

Momenteel doen allerlei verhalen de ronde over China. Tot aan de zomer had het land last van een te sterke groei, die tot uiteenlopende excessen en infl atiedruk leidde.

Nu lijkt het op de rand van de afgrond te balanceren en niet ver af te staan van een pijnlijke 'harde landing'. Deze vrees is zeker niet ongegrond. De buitensporige kredietverlening, hoofdzakelijk buiten het traditionele banksysteem,

is inderdaad een minpunt voor de belangrijkste financiële instellingen van het land, maar een analyse wijst geenszins op een systeemcrisis.

De opkomende economieën groeien volgens Carmignac ook minder snel, maar niet alleen vanwege de vertraging van de Westerse economieën, want deze groeivertraging is mede, en doelbewust, ingezet om de prijzen te stabiliseren. Momenteel doen allerlei verhalen de ronde over China. Tot aan de zomer had het land last van een te sterke groei, die tot uiteenlopende excessen en infl atiedruk leidde. Nu lijkt het op de rand van de afgrond te balanceren en niet ver af te staan van een pijnlijke 'harde landing'. Deze vrees is zeker niet ongegrond. De buitensporige kredietverlening, hoofdzakelijk buiten het traditionele banksysteem, is inderdaad een minpunt voor de belangrijkste financiële instellingen van het land, maar een analyse wijst geenszins op een systeemcrisis.