Nu hij niet langer aan het hoofd van de FED staat, kan Bernanke overigens vrijuit praten. Op een meeting georganiseerd door de National Bank of Abu Dhabi, de grootste bank van de Verenigde Arabische Emiraten, kwam Bernanke vertellen wat volgens hem de grote crisis van 2007-2008 veroorzaakte.

Overmoed is volgens Bernanke rechtstreeks verantwoordelijk voor wat er enkele jaren geledenis gebeurd. Hij en de andere gouverneurs van de FED hadden nooit durven vermoeden dat het omvallen van Lehman Brothers zo'n verstrekkende gevolgen voor de VS en de rest van de wereld zouden hebben.

Nu hij niet langer aan het hoofd van de FED staat, kan Bernanke overigens vrijuit praten. Op een meeting georganiseerd door de National Bank of Abu Dhabi, de grootste bank van de Verenigde Arabische Emiraten, kwam Bernanke vertellen wat volgens hem de grote crisis van 2007-2008 veroorzaakte. Overmoed is volgens Bernanke rechtstreeks verantwoordelijk voor wat er enkele jaren geledenis gebeurd. Hij en de andere gouverneurs van de FED hadden nooit durven vermoeden dat het omvallen van Lehman Brothers zo'n verstrekkende gevolgen voor de VS en de rest van de wereld zouden hebben.