Daarmee was het spook van het aanslaan van het spaargeld gearriveerd. Maar natuurlijk moest er nog een manier geformuleerd worden waar dat spaargeld op een 'fatsoenlijke' manier kan worden aangeslagen. Inderdaad, een belasting op spaargeld is zo'n fatsoenlijke manier.

Is belasting op spaargeld een verre droom of een nabije dreiging? Vraag het eens aan de Spanjaarden, want die dreigen met een dergelijke vorm van belasting bedreigd te worden. Spanje ligt weliswaar in Zuid-Europa, maar wat in Spanje gebeurt zou sneller dan verwacht ook wel eens bij ons kunnen gebeuren.

Daarmee was het spook van het aanslaan van het spaargeld gearriveerd. Maar natuurlijk moest er nog een manier geformuleerd worden waar dat spaargeld op een 'fatsoenlijke' manier kan worden aangeslagen. Inderdaad, een belasting op spaargeld is zo'n fatsoenlijke manier. Is belasting op spaargeld een verre droom of een nabije dreiging? Vraag het eens aan de Spanjaarden, want die dreigen met een dergelijke vorm van belasting bedreigd te worden. Spanje ligt weliswaar in Zuid-Europa, maar wat in Spanje gebeurt zou sneller dan verwacht ook wel eens bij ons kunnen gebeuren.