Terwijl de beurzen van beide landen snel naar beneden gaan, ging de koers van Bekaert steeds hoger en een opwaartse uitbraak lijkt voor de deur te staan.

Herinner U dat Bekaert een ideaal Belgisch aandeel is om in te spelen op het potentieel van de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder.

In dat laatste land heeft de groep heel wat productiecapaciteit staan.

Nog opvallender is dat de koers klimt terwijl het activiteitenverslag over het eerste kwartaal van 2013 weinig opbeurend nieuws bevatte: "Bekaert behaalde in het eerste kwartaal van 2013 een geconsolideerde omzet van 799 miljoen euro en een gezamenlijke omzet (inclusief joint ventures) van 1,03 miljard euro, een daling met respectievelijk 10,8% en 8,7% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012".

Feit is wel dat de koers van het Bekaertaandeel al heel wat slecht nieuws verdisconteerd heeft. Op korte termijn bestaat er nog opwaarts potentieel, maar de structurele langetermijntrend blijft toch nog met enkele handicaps kampen die een blijvend koersherstel in de weg staan.

Terwijl de beurzen van beide landen snel naar beneden gaan, ging de koers van Bekaert steeds hoger en een opwaartse uitbraak lijkt voor de deur te staan. Herinner U dat Bekaert een ideaal Belgisch aandeel is om in te spelen op het potentieel van de groeilanden in het algemeen en China in het bijzonder. In dat laatste land heeft de groep heel wat productiecapaciteit staan. Nog opvallender is dat de koers klimt terwijl het activiteitenverslag over het eerste kwartaal van 2013 weinig opbeurend nieuws bevatte: "Bekaert behaalde in het eerste kwartaal van 2013 een geconsolideerde omzet van 799 miljoen euro en een gezamenlijke omzet (inclusief joint ventures) van 1,03 miljard euro, een daling met respectievelijk 10,8% en 8,7% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012". Feit is wel dat de koers van het Bekaertaandeel al heel wat slecht nieuws verdisconteerd heeft. Op korte termijn bestaat er nog opwaarts potentieel, maar de structurele langetermijntrend blijft toch nog met enkele handicaps kampen die een blijvend koersherstel in de weg staan.