Vraag is hoe de Europese beurzen gaan reageren op de verlaging door Fitch van de krediet rating van Spanje.

Bekijkt FED zaken door een te roze bril?

Het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank, de FED is optimistischer dan we volgens Theodoor Gilissen Bankiers de

laatste tijd uit de data kunnen opmaken.

Het rapport lijkt dan ook aan de te optimistische kant. Het spreekt van betere omstandigheden in de industrie, stabiel tot hogere consumentenbestedingen, betere omstandigheden in o.a. de auto-, toerisme-, IT- en bouwsector en een stabiele arbeidsmarkt.

Bernanke sprak eergisterenavond voor het Congres. Het was de vraag of hij deze positieve toon volledig kon volhouden of toch zou afzwakken.

De toon van het rapport impliceert volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat nieuwe kwantitatieve verruiming niet aannemelijk is. Inderdaad loste Bernanke daar niet over, hij zei alleen dat de FED zou ingrijpen wanneer dat noodzakelijk was.

Politiek domineert oliemarkten

Olieprijzen zijn de afgelopen twee maanden fors gedaald, naar het niveau van eind vorig jaar. Zorgen over macro-economische ontwikkelingen in de EU, VS en China, en de overheidsrespons daarop, zijn volgens de analisten van Goldman Sachs, de belangrijkste oorzaak. Sancties tegen Iran zullen de aanvoer echter beperken waardoor er tekorten zullen ontstaan, met navenante gevolgen.

Vraag is hoe de Europese beurzen gaan reageren op de verlaging door Fitch van de krediet rating van Spanje.Bekijkt FED zaken door een te roze bril? Het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank, de FED is optimistischer dan we volgens Theodoor Gilissen Bankiers de laatste tijd uit de data kunnen opmaken. Het rapport lijkt dan ook aan de te optimistische kant. Het spreekt van betere omstandigheden in de industrie, stabiel tot hogere consumentenbestedingen, betere omstandigheden in o.a. de auto-, toerisme-, IT- en bouwsector en een stabiele arbeidsmarkt. Bernanke sprak eergisterenavond voor het Congres. Het was de vraag of hij deze positieve toon volledig kon volhouden of toch zou afzwakken. De toon van het rapport impliceert volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat nieuwe kwantitatieve verruiming niet aannemelijk is. Inderdaad loste Bernanke daar niet over, hij zei alleen dat de FED zou ingrijpen wanneer dat noodzakelijk was.Politiek domineert oliemarkten Olieprijzen zijn de afgelopen twee maanden fors gedaald, naar het niveau van eind vorig jaar. Zorgen over macro-economische ontwikkelingen in de EU, VS en China, en de overheidsrespons daarop, zijn volgens de analisten van Goldman Sachs, de belangrijkste oorzaak. Sancties tegen Iran zullen de aanvoer echter beperken waardoor er tekorten zullen ontstaan, met navenante gevolgen.