De Iraanse minister haalde gisteren de woede van de geïndustrialiseerde wereld op zijn hals met zijn verklaring dat 120 dollar per vat een aanvaardbare prijs voor een vat ruwe olie zou zijn.

De wereldeconomie zou daar volgens Iran weinig hinder van ondervinden. De analisten zijn het daar niet mee eens, maar de kans lijkt groot dat een vat ruwe olie binnenkort wel degelijk meer dan 120 dollar gaat kosten.

Er wordt nu gerefereerd naar de onrust in het Midden-Oosten, maar daarbij wordt makkelijkheidshalve over het hoofd gezien dat de olieprijs al voor het uitbreken van die onlusten een stijgende trend vertoonde.

De Iraanse minister haalde gisteren de woede van de geïndustrialiseerde wereld op zijn hals met zijn verklaring dat 120 dollar per vat een aanvaardbare prijs voor een vat ruwe olie zou zijn. De wereldeconomie zou daar volgens Iran weinig hinder van ondervinden. De analisten zijn het daar niet mee eens, maar de kans lijkt groot dat een vat ruwe olie binnenkort wel degelijk meer dan 120 dollar gaat kosten. Er wordt nu gerefereerd naar de onrust in het Midden-Oosten, maar daarbij wordt makkelijkheidshalve over het hoofd gezien dat de olieprijs al voor het uitbreken van die onlusten een stijgende trend vertoonde.