Ook afgelopen week bleek dat iedereen kijkt naar wat zij als politieagent in de wereld gaat doen. In tegenstelling tot Irak is het duidelijk dat de Amerikanen niet "boots on the ground" zullen doen.

Gezien de huidige technologie is het zelfs af te vragen of Amerikaanse piloten zich in het luchtruim van Syrië zullen gaan bevinden.

Kruisraketten vanuit de Middellandse zee kunnen het "werk" beter doen. Bij beleggers is echter de angst op een escalatie van de situatie.

Doemscenario's natuurlijk te over. Als een land als Iran de kant van de dictator in Syrië gaat kiezen zal Israel dit niet onbestraft laten.

En dan kan Iran bijvoorbeeld het oliewapen inzetten om de wereld haar kracht te laten tonen. Op dit moment levert Iran 5% van de totale wereldproductie.

En dat heeft natuurlijk serieuze invloed op de olieprijs. Deze steeg de afgelopen week dan ook fors. Brent bereikte zo een koersrecord in de afgelopen zes maanden van $ 117.

Ook afgelopen week bleek dat iedereen kijkt naar wat zij als politieagent in de wereld gaat doen. In tegenstelling tot Irak is het duidelijk dat de Amerikanen niet "boots on the ground" zullen doen. Gezien de huidige technologie is het zelfs af te vragen of Amerikaanse piloten zich in het luchtruim van Syrië zullen gaan bevinden. Kruisraketten vanuit de Middellandse zee kunnen het "werk" beter doen. Bij beleggers is echter de angst op een escalatie van de situatie. Doemscenario's natuurlijk te over. Als een land als Iran de kant van de dictator in Syrië gaat kiezen zal Israel dit niet onbestraft laten. En dan kan Iran bijvoorbeeld het oliewapen inzetten om de wereld haar kracht te laten tonen. Op dit moment levert Iran 5% van de totale wereldproductie. En dat heeft natuurlijk serieuze invloed op de olieprijs. Deze steeg de afgelopen week dan ook fors. Brent bereikte zo een koersrecord in de afgelopen zes maanden van $ 117.