Fenggao, een topman bij China Construction Bank Corp., verklaarde vandaag in een interview met China Business News dat ook China zijn goudreserves verder moet opbouwen.

Daarmee zou goud kunnen aangewend worden als een valabel alternatief voor de dollar, die in de afgelopen maanden is blijven verzwakken. China is niet het enige land dat overweegt om deels over te stappen van de dollar naar goud als reservemunt.

Iran heeft al 15% van reserves in goud belegd, zo blijkt uit een rapport van het nieuwsagentschap Mehr. Daardoor hoeft het land in de volgende tien jaar geen goud meer te importeren.

Fenggao, een topman bij China Construction Bank Corp., verklaarde vandaag in een interview met China Business News dat ook China zijn goudreserves verder moet opbouwen. Daarmee zou goud kunnen aangewend worden als een valabel alternatief voor de dollar, die in de afgelopen maanden is blijven verzwakken. China is niet het enige land dat overweegt om deels over te stappen van de dollar naar goud als reservemunt. Iran heeft al 15% van reserves in goud belegd, zo blijkt uit een rapport van het nieuwsagentschap Mehr. Daardoor hoeft het land in de volgende tien jaar geen goud meer te importeren.