Het ziet er echter niet naar uit dat het Iran-effect een lange nawerking zal hebben. De analisten van ING gaan er van uit dat de prijs voor een vat Brent in de komende weken zal stabiliseren rond 105 dollar per vat. Daarna zullen de wetten van vraag en aanbod opnieuw gaan spelen.

De deal zal maximaal 100.000 vaten ruwe olie toevoegen aan de markt, olie die door Iran mag geëxporteerd worden. Met de winter op komst is het aanbod op de markt krap en dat zal de olieprijs blijven ondersteunen. Ook de factor Libië speelt nog een rol in het verhaal, zodat een forse correctie onwaarschijnlijk lijkt.

Het ziet er echter niet naar uit dat het Iran-effect een lange nawerking zal hebben. De analisten van ING gaan er van uit dat de prijs voor een vat Brent in de komende weken zal stabiliseren rond 105 dollar per vat. Daarna zullen de wetten van vraag en aanbod opnieuw gaan spelen. De deal zal maximaal 100.000 vaten ruwe olie toevoegen aan de markt, olie die door Iran mag geëxporteerd worden. Met de winter op komst is het aanbod op de markt krap en dat zal de olieprijs blijven ondersteunen. Ook de factor Libië speelt nog een rol in het verhaal, zodat een forse correctie onwaarschijnlijk lijkt.