Dit leverde het land 7,67 miljard dollar aan olie-inkomsten op. Op het geopolitieke front kunnen de onderhandelingen met Iran over de nucleaire activiteiten een impact hebben op de energiemarkten.

Deze week gaat in Kazachstan namelijk een nieuwe gespreksronde van start tussen de permanente leden van de Veiligheidsraad, voor de gelegenheid aangevuld met Duitsland, en Iran.

Verwacht wordt dat bepaalde handelsbeperkingen worden versoepeld en dat Iran de toestemming krijgt om uranium te verrijken voor civiele toepassingen.

In ruil zou het land dan toestemming moeten geven aan de inspecteurs van het Internationaal Atoom Energie Agentschap om de nucleaire sites te controleren.

Dit leverde het land 7,67 miljard dollar aan olie-inkomsten op. Op het geopolitieke front kunnen de onderhandelingen met Iran over de nucleaire activiteiten een impact hebben op de energiemarkten. Deze week gaat in Kazachstan namelijk een nieuwe gespreksronde van start tussen de permanente leden van de Veiligheidsraad, voor de gelegenheid aangevuld met Duitsland, en Iran. Verwacht wordt dat bepaalde handelsbeperkingen worden versoepeld en dat Iran de toestemming krijgt om uranium te verrijken voor civiele toepassingen. In ruil zou het land dan toestemming moeten geven aan de inspecteurs van het Internationaal Atoom Energie Agentschap om de nucleaire sites te controleren.