Eind november 2013 was de onderverdeling van de portefeuille van Wendel (op basis van de bruto-inventariswaarde) als volgt:

Beursgenoteerde bedrijven, 78% van de bruto-inventariswaarde:

Certificering en conformiteitsbeoordeling: via Bureau Veritas (46% van de brutoinventariswaarde)

Productie en verkoop van bouwmaterialen: Saint Gobain (32%)

Niet-beursgenoteerde participaties, 12% van de bruto-inventariswaarde:

Materis, Stahl, IHS en Oranje-Nassau Dévellopement (12% van de brutoinventariswaarde).

Sinds de oprichting was de doelstelling van de holding om te beleggen in snelgroeiende regio's en/of in te spelen op belangrijke economische trends.

In dat opzicht lag het voor de hand dat Wendel in Afrika zou investeren (5% economische groei, bevolkingsgroei).

Wendel heeft daarom haar participatie in IHS opgedreven (één van de Afrikaanse leiders voor telecommasten voor mobiele operatoren) en heeft geïnvesteerd in de Marokkaanse groep Saham (Afrika's grootste verzekeringsgroep). Delaunay heeft een advies opbouwen voor het aandeel Wendel.

Eind november 2013 was de onderverdeling van de portefeuille van Wendel (op basis van de bruto-inventariswaarde) als volgt: Beursgenoteerde bedrijven, 78% van de bruto-inventariswaarde: Certificering en conformiteitsbeoordeling: via Bureau Veritas (46% van de brutoinventariswaarde) Productie en verkoop van bouwmaterialen: Saint Gobain (32%) Niet-beursgenoteerde participaties, 12% van de bruto-inventariswaarde: Materis, Stahl, IHS en Oranje-Nassau Dévellopement (12% van de brutoinventariswaarde). Sinds de oprichting was de doelstelling van de holding om te beleggen in snelgroeiende regio's en/of in te spelen op belangrijke economische trends. In dat opzicht lag het voor de hand dat Wendel in Afrika zou investeren (5% economische groei, bevolkingsgroei). Wendel heeft daarom haar participatie in IHS opgedreven (één van de Afrikaanse leiders voor telecommasten voor mobiele operatoren) en heeft geïnvesteerd in de Marokkaanse groep Saham (Afrika's grootste verzekeringsgroep). Delaunay heeft een advies opbouwen voor het aandeel Wendel.