De Amerikaanse politicoloog David Lauerman is van mening dat we ons niets mogen laten wijsmaken. De centrale overheid aan beide kanten van de Atlantische Oceaan spiegelt ons een rooskleurige werkelijkheid voor die er in feite niet is. Zo laat de FED ons geloven dat de economie aan de beterhand is.

In Europa probeert men ons op de mouw te spellen dat de crisis in de eurozone achter de rug is. De inwoners van bananenrepublieken worden uitgeknepen als citroenen, de financiële markten worden van a tot z gemanipuleerd, in die mate zelfs dat het bijna onmogelijk is geworden om fictie van realiteit te scheiden.

De Amerikaanse politicoloog David Lauerman is van mening dat we ons niets mogen laten wijsmaken. De centrale overheid aan beide kanten van de Atlantische Oceaan spiegelt ons een rooskleurige werkelijkheid voor die er in feite niet is. Zo laat de FED ons geloven dat de economie aan de beterhand is. In Europa probeert men ons op de mouw te spellen dat de crisis in de eurozone achter de rug is. De inwoners van bananenrepublieken worden uitgeknepen als citroenen, de financiële markten worden van a tot z gemanipuleerd, in die mate zelfs dat het bijna onmogelijk is geworden om fictie van realiteit te scheiden.