Natuurlijk heeft het thuisland economische voordelen. Er is een impuls aan de infrastructuur en het aantal buitenlandse bezoekers neemt ook toe.

Maar het is een kortstondige impuls. Sterker nog het lijkt erop dat het juist negatief is. De groei in het laatste thuisland van de wereldkampioenschap voetbal, Zuid-Afrika is teruggevallen.

Bedrijven zullen ook kortstondig profiteren. Natuurlijk als Nederland verder komt dan de statistieken voorspellen zal Heineken meer omzet gaan boeken. Gezien de koersontwikkeling van beursgenoteerde voetbalclubs valt ook daar geen eer te behalen.

Natuurlijk heeft het thuisland economische voordelen. Er is een impuls aan de infrastructuur en het aantal buitenlandse bezoekers neemt ook toe. Maar het is een kortstondige impuls. Sterker nog het lijkt erop dat het juist negatief is. De groei in het laatste thuisland van de wereldkampioenschap voetbal, Zuid-Afrika is teruggevallen. Bedrijven zullen ook kortstondig profiteren. Natuurlijk als Nederland verder komt dan de statistieken voorspellen zal Heineken meer omzet gaan boeken. Gezien de koersontwikkeling van beursgenoteerde voetbalclubs valt ook daar geen eer te behalen.