Dat herstel zal aan een gestadig tempo gebeuren, volgens Gartner is van een krachtige opleving geen sprake. Eerder gaf ook Forrester Research al een positieve prognose met betrekking tot de technologieuitgaven.

Onder andere sterke resultaten van technologiebedrijven als Intel, IBM en Google lijken dit scenario te bevestigen. Gartner verwacht dat de wereldwijde investeringen in technologie dit jaar met 4,60% gaan groeien tot een totaal bedrag van 3400 miljard dollar.

Alle belangrijke segmenten van de markt zullen van deze groei profiteren, inclusief software en computer hardware. De dienstverlening in de IT-sector zal eveneens een groei kennen.

In de herfst ging Gartner nog uit van een groei van de technologiebestedingen met maar 3,30%. Volgens het researchbureau zal de groei echter minstens gedeeltelijk toe te schrijven zijn aan een daling van de dollarkoers.

Dat herstel zal aan een gestadig tempo gebeuren, volgens Gartner is van een krachtige opleving geen sprake. Eerder gaf ook Forrester Research al een positieve prognose met betrekking tot de technologieuitgaven. Onder andere sterke resultaten van technologiebedrijven als Intel, IBM en Google lijken dit scenario te bevestigen. Gartner verwacht dat de wereldwijde investeringen in technologie dit jaar met 4,60% gaan groeien tot een totaal bedrag van 3400 miljard dollar. Alle belangrijke segmenten van de markt zullen van deze groei profiteren, inclusief software en computer hardware. De dienstverlening in de IT-sector zal eveneens een groei kennen. In de herfst ging Gartner nog uit van een groei van de technologiebestedingen met maar 3,30%. Volgens het researchbureau zal de groei echter minstens gedeeltelijk toe te schrijven zijn aan een daling van de dollarkoers.