AllianzGI reageert hiermee op de interesse onder klanten in investeringsmogelijkheden die een stabiele cash flow genereren met aantrekkelijke, voor risicoaangepaste, rendementopbrengsten die los staan van ontwikkelingen op de financiële markten. Investeringen in infrastructuurprojecten kunnen voor een aantal institutionele klanten een aantrekkelijk alternatief bieden voor overheidsobligaties.

Het nieuwe team zal zich vooral richten op investeringen in hernieuwbare energiebronnen, waar in toenemende mate veel vraag naar is en die in veel gevallen prijsstabiliteit bieden voor de lange termijn.

De eerste concrete productontwikkelingen zijn in gang gezet met plannen voor de lancering van een gediversifieerde hernieuwbare energieportefeuille voor institutionele klanten.

Het onderscheid maken, daar komt het op neer

Armin Sandhoevel, al vijf jaar CEO van Allianz Climate Solutions (ACS), een dochterberdrijf van de Allianz groep, zal het team leiden als Chief Investment Officer Renewable Energies / Infrastructure Equity.

Hij wordt bijgestaan door vijf collega's van de investeringskant van ACS, waaronder Roderick MacDonald en Martin Ewald als portefeuillemanagers.

Armin en zijn team hebben enorme kennis van de markt voor hernieuwbare energie en een goed inzicht in het risicoprofiel van projecten in een vroeg stadium van ontwikkeling.

Zij brengen hiermee de betrouwbaarheid die investeerders zoeken. Hun track record met transacties namens Allianz SE, het moederbedrijf van de Allianz groep, op het gebied van Carbon Investments en hun ervaring met de risicoanalyse van Allianz Verzekeringen betekenen dat zij zich onderscheiden van anderen in hetzelfde investeringsveld.

AllianzGI reageert hiermee op de interesse onder klanten in investeringsmogelijkheden die een stabiele cash flow genereren met aantrekkelijke, voor risicoaangepaste, rendementopbrengsten die los staan van ontwikkelingen op de financiële markten. Investeringen in infrastructuurprojecten kunnen voor een aantal institutionele klanten een aantrekkelijk alternatief bieden voor overheidsobligaties. Het nieuwe team zal zich vooral richten op investeringen in hernieuwbare energiebronnen, waar in toenemende mate veel vraag naar is en die in veel gevallen prijsstabiliteit bieden voor de lange termijn. De eerste concrete productontwikkelingen zijn in gang gezet met plannen voor de lancering van een gediversifieerde hernieuwbare energieportefeuille voor institutionele klanten. Het onderscheid maken, daar komt het op neerArmin Sandhoevel, al vijf jaar CEO van Allianz Climate Solutions (ACS), een dochterberdrijf van de Allianz groep, zal het team leiden als Chief Investment Officer Renewable Energies / Infrastructure Equity. Hij wordt bijgestaan door vijf collega's van de investeringskant van ACS, waaronder Roderick MacDonald en Martin Ewald als portefeuillemanagers. Armin en zijn team hebben enorme kennis van de markt voor hernieuwbare energie en een goed inzicht in het risicoprofiel van projecten in een vroeg stadium van ontwikkeling. Zij brengen hiermee de betrouwbaarheid die investeerders zoeken. Hun track record met transacties namens Allianz SE, het moederbedrijf van de Allianz groep, op het gebied van Carbon Investments en hun ervaring met de risicoanalyse van Allianz Verzekeringen betekenen dat zij zich onderscheiden van anderen in hetzelfde investeringsveld.