Vooral energie en metalen zijn zeer populair bij beleggers. De totale investeringen in grondstoffen zoals goud zijn in de eerste helft van dit jaar gestegen tot 200 miljard dollar.

Op het einde van vorig jaar was dat nog maar 160 miljard dollar. Tiberius Asset Management AG verwacht niet dat deze trend zich op korte of middellange termijn gaat keren.

De overheden hebben massaal geld in de economie en in de banksector geïnvesteerd en die kapitaalinjecties kunnen op termijn aan de basis van inflatoire druk liggen.

De Reuters/Jefferies CRB Index, 19 grondstoffen omvat, is dit jaar al met 11% gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van prijsstijgingen bij koper, suiker en gasoline. Ook goud heeft een duidelijke stijging laten zien.

Vooral energie en metalen zijn zeer populair bij beleggers. De totale investeringen in grondstoffen zoals goud zijn in de eerste helft van dit jaar gestegen tot 200 miljard dollar. Op het einde van vorig jaar was dat nog maar 160 miljard dollar. Tiberius Asset Management AG verwacht niet dat deze trend zich op korte of middellange termijn gaat keren. De overheden hebben massaal geld in de economie en in de banksector geïnvesteerd en die kapitaalinjecties kunnen op termijn aan de basis van inflatoire druk liggen. De Reuters/Jefferies CRB Index, 19 grondstoffen omvat, is dit jaar al met 11% gestegen, hoofdzakelijk als gevolg van prijsstijgingen bij koper, suiker en gasoline. Ook goud heeft een duidelijke stijging laten zien.