De reden ligt voor de hand: de rente is te laag om een voldoende rendement te realiseren. De beurs vormt uiteraard een alternatief, maar op de beurzen kunnen returns onmogelijk gerealiseerd worden. Sommige fondsen hebben goud in hun portefeuille opgenomen, maar ook dat biedt natuurlijk geen soelaas.

Britse burgers kunnen dat via hun Self-Invested Personal Pensions (SIPPs), Amerikaanse burgers via de Individual Retirement Accounts (IRA's). Maar de recente evolutie van de goudprijs is niet van die aard om wildenthousiast te worden over een investering in goud. Meer dan ooit is de goudprijs onvoorspelbaar geworden.

De reden ligt voor de hand: de rente is te laag om een voldoende rendement te realiseren. De beurs vormt uiteraard een alternatief, maar op de beurzen kunnen returns onmogelijk gerealiseerd worden. Sommige fondsen hebben goud in hun portefeuille opgenomen, maar ook dat biedt natuurlijk geen soelaas. Britse burgers kunnen dat via hun Self-Invested Personal Pensions (SIPPs), Amerikaanse burgers via de Individual Retirement Accounts (IRA's). Maar de recente evolutie van de goudprijs is niet van die aard om wildenthousiast te worden over een investering in goud. Meer dan ooit is de goudprijs onvoorspelbaar geworden.