Het inzetten van het Saoedische leger in het buurland heeft te maken met het samenwerkingsverband binnen de Gulf Cooperation Council. SA gaat niet toelaten dat de situatie in een buurland uit de hand loopt.

Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 98,81 dollar betaald, of 2,38 dollar minder als het slotniveau van gisteren.

Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de vraag vanuit de raffinaderijen de eerste dagen of zelfs weken niet zal herstellen. Het kan volgens Emori wel een half jaar duren alvorens de eerste schade is hersteld.

Het inzetten van het Saoedische leger in het buurland heeft te maken met het samenwerkingsverband binnen de Gulf Cooperation Council. SA gaat niet toelaten dat de situatie in een buurland uit de hand loopt. Vanmorgen werd voor een vat ruwe olie in de elektronische handel van de New York Mercantile Exchange 98,81 dollar betaald, of 2,38 dollar minder als het slotniveau van gisteren. Tetsu Emori, commodity fund manager bij Astmax Ltd. in Tokio, is van mening dat de vraag vanuit de raffinaderijen de eerste dagen of zelfs weken niet zal herstellen. Het kan volgens Emori wel een half jaar duren alvorens de eerste schade is hersteld.