Bij Bank of Canada is gouverneur Mark Carney van mening dat in uitzonderlijke omstandigheden interventies op de valutamarkten toegelaten mogen worden. Japan was duidelijk zo'n geval.

In andere gevallen moet echter niet worden toegestaan dat de gang van zaken op de markt wordt beïnvloed. Grote landen die hun munt ondergewaardeerd houden, sporen andere landen aan om hetzelfde te doen.

Het gevolg van dit gedrag is dat de risico's op inflatie en op het ontstaan van speculatieve zeepbellen in de groeimarkten toenemen, waardoor de economische groei kan worden bedreigd.

Bij Bank of Canada is gouverneur Mark Carney van mening dat in uitzonderlijke omstandigheden interventies op de valutamarkten toegelaten mogen worden. Japan was duidelijk zo'n geval. In andere gevallen moet echter niet worden toegestaan dat de gang van zaken op de markt wordt beïnvloed. Grote landen die hun munt ondergewaardeerd houden, sporen andere landen aan om hetzelfde te doen. Het gevolg van dit gedrag is dat de risico's op inflatie en op het ontstaan van speculatieve zeepbellen in de groeimarkten toenemen, waardoor de economische groei kan worden bedreigd.