Intervenieert de Zwitserse centrale bank op grote schaal om de frank af te remmen?, zo luidde de vraag die gisteren door valutahandelaren werd gesteld. De euro viel dinsdag terug tot een historisch dieptepunt tegenover de Zwitserse frank.

De Zwitserse centrale bank maakte gisteren bekend dat haar valutareserves zijn gestegen tot 232,40 miljard CHF op 31 mei, tegenover 153,60 miljard CHF een maand voordien.

Uit deze cijfers blijkt dat de centrale bank in de loop van de maand mei euro's en andere vreemde valuta's kocht om de vaart van de Zwitserse frank af te remmen.

Beat Siegenthaler, currency strategist bij UBS, is van mening dat de stijging veel sterker dan verwacht. Daaruit blijkt dat de vlucht richting Zwitserse frank veel grotere proporties aannam dan tot dusver werd aangenomen.

Intervenieert de Zwitserse centrale bank op grote schaal om de frank af te remmen?, zo luidde de vraag die gisteren door valutahandelaren werd gesteld. De euro viel dinsdag terug tot een historisch dieptepunt tegenover de Zwitserse frank. De Zwitserse centrale bank maakte gisteren bekend dat haar valutareserves zijn gestegen tot 232,40 miljard CHF op 31 mei, tegenover 153,60 miljard CHF een maand voordien. Uit deze cijfers blijkt dat de centrale bank in de loop van de maand mei euro's en andere vreemde valuta's kocht om de vaart van de Zwitserse frank af te remmen. Beat Siegenthaler, currency strategist bij UBS, is van mening dat de stijging veel sterker dan verwacht. Daaruit blijkt dat de vlucht richting Zwitserse frank veel grotere proporties aannam dan tot dusver werd aangenomen.