Onze kinderen zullen er mee moeten leren leven dat hun levensstandaard niet meer zal verbeteren, wel integendeel. Gordon baseert zich op de drie fases van de industriële revolutie die hij sinds 1750 onderscheit. De eerste was de uitvinding van de stoommachine, een uitvinding die alles in beweging bracht.

Daarna was er de tweede fase, gekenmerkt door de uitvinding van de elektriciteit en alles wat daarmee samen hoort (olie, moderne communcatie enzovoort). De derde fase is die van de computer en het internet. De twee eerste fases gingen gepaard met een sterke toename van de productiviteit, in de derde fase was die verbetering slechts een tijdelijk fenomeen. Gezien de correlatie tussen productiviteit en levensstandaard belooft dit niet veel goeds.

Onze kinderen zullen er mee moeten leren leven dat hun levensstandaard niet meer zal verbeteren, wel integendeel. Gordon baseert zich op de drie fases van de industriële revolutie die hij sinds 1750 onderscheit. De eerste was de uitvinding van de stoommachine, een uitvinding die alles in beweging bracht. Daarna was er de tweede fase, gekenmerkt door de uitvinding van de elektriciteit en alles wat daarmee samen hoort (olie, moderne communcatie enzovoort). De derde fase is die van de computer en het internet. De twee eerste fases gingen gepaard met een sterke toename van de productiviteit, in de derde fase was die verbetering slechts een tijdelijk fenomeen. Gezien de correlatie tussen productiviteit en levensstandaard belooft dit niet veel goeds.