Interne reorganisatie maakt Shell interessant

Shell heeft bekendgemaakt de divisiestructuur te versimpelen van 5 divisies naar 3 divisies. De divisies exploratie & productie, oliezanden en gas & elektriciteit worden per 1 juli 2009 ondergebracht in 2 nieuwe divisies: upstream USA en upstream international.

De divisies olieproducten en chemicaliën worden ondergebracht in één downstream divisie. Hiernaast komt er een losse afdeling projecten & technologie die zich zal toeleggen op de implementatie en constructie van grote projecten en de technologische ontwikkelingen.

Theodoor Gilissen Bankiers beoordeelt de verandering van de divisiestructuur als positief en verwacht dat de agressievere focus op kosten een omslag in de bedrijfscultuur aankondigt onder het bewind van de toekomstige topman Peter Voser.

Doordat managementlagen en de daarbij behorende ondersteunende functies worden samengevoegd kan er op kosten worden bespaard.

Theodoor Gilissen Bankiers schat deze jaarlijkse kostenbesparingen in op minimaal $ 200 mln. Door de eenvoudigere structuur, die beter aansluit bij de strategische focus op upstream activiteiten, kunnen beslissingen sneller worden genomen. De rating op Shell is Buy.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content